Ga naar hoofdinhoud

NIEUW in programma: Karel de Rooij “Mijn Paradijs”

Een Ware Nar in de Warenar

“Mijn Paradijs” speelt Karel de Rooij, bij het grote publiek bekend als Mini van het legendarische duo Mini & Maxi, eigenlijk alleen in de bovenzaal van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Telkens uitverkocht. En nu komt hij met deze voorstelling speciaal één keer naar Theater Warenar Wassenaar, op uitnodiging van onze Theaterprogrammeur.

“‘Als je bij mij komt spelen in de Warenar heb ik een mooie naam voor je’, zei Nicolette enthousiast na het zien van mijn programma, wat ik alleen in de Koninklijke Schouwburg speel boven in het Paradijs. ‘Dan wil ik jou “De Ware Nar” noemen’.  Een groter compliment bestaat er niet voor mij. Ik heb overal in de wereld gespeeld met Mini & Maxi, maar nog nooit in de Warenar. Ik kom!” – aldus Karel de Rooij

Op zondagmiddag 14 mei om 15.00 uur is deze voorstelling bijgeboekt in ons programma. Moederdag, wat extra bijzonder is, omdat het ontstaan van deze voorstelling begon met de hutkoffer van De Rooij zijn moeder. ´Tijdens corona heb ik de hutkoffer van mijn moeder maar eens doorzocht en opgeruimd. Affiches, foto’s, brieven van heel de familie tot overgrootvader toe, allemaal in de muziek en het theater. Het lijkt erop of dat al deze verschillende disciplines terug te zien waren in het werk van Mini & Maxi. Altijd op zoek om grenzen te doorbreken van variété en concertzaal, tussen kleinkunst en grootkunst.’

De Rooij werd vorig jaar 75 jaar. Kleinkunst en variété zitten nog altijd in zijn bloed, en zo maakte hij een jubileumvoorstelling, waarin hij ook het nieuwe variété talent een kans geeft. Meike Portegies begeleidt de voorstelling muzikaal, en er verschijnt ook nog een verrassingsakt ten tonele.

Karel de Rooij, een Ware Nar voor het eerst in de Warenar. Mis het niet!

“Mijn Paradijs” van Karel de Rooij | zondag 14 mei 2023 – 15.00u

Bestel nu kaarten voor Karel de Rooij – Mijn Paradijs

Back To Top