skip to Main Content
Barokopera: King Arthur

Barokopera: King Arthur

Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en barokensemble The Broken Consort bundelen dit najaar de krachten in een gezamenlijke uitvoering van King Arthur van Henry Purcell (1659-1695)

King Arthur is een Semi Opera in vijf aktes, op muziek van de Engelse componist Hnry Purcell en tekst van John Dryden. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 1691.

Het verhaal gaat over strijd, liefde en het idyllische leven op het platteland. Een verteller neemt ons mee door het spannende verhaal met prachtige instrumentale, koor- en solostukken.

Oswald, de koning van Kent en een Saks, maakt Emmeline, die verloofd is met de Britse koning Arthur, het hof. Dat wordt vechten. De veldslag loopt af in het nadeel van de Saksen, maar Oswald schaakt alsnog Emmeline. Arthur gaat naar haar opzoek, vergezeld door de wijze raad van Merlijn. Maar er volgen ontberingen. Dwaallichten brengen de ridders van de wijs. Sirenen proberen Arthur te verleiden. Het gezelschap belandt uiteindelijk in een betoverd bos. Maar gelukkig volgt aan het einde de verzoening. Er volgt een lofzang op Engeland.

De uitvoering staat onder leiding van dirigente Maria Rosenmöller, waarbij de toneelregie in handen ligt van Johanna Terpstra.

Zaterdag 12 Oktober – 19:00 uur – Volwassenen € 15,00 – Kinderen t/m 18 jaar € 5,00
Kaarten verkrijgbaar via koorleden of www.voxclara.nl
(Warenar verzorgt NIET de kaartverkoop)

Back To Top
×Close search
Zoeken